Αυτοπεποίθηση

Μπορεί κανείς να προσποιηθεί αυτοπεποίθηση; Δουλεύει πάντα αυτή η τακτική; Πόσο επικίνδυνη μπορεί να είναι; Τι χρειάζεται κανείς να μπορεί να αντιμετωπίσει στυγνό εγκληματία;

Μη μασάτε!

Προβάλλετε αυτοπεποίθηση και θα σας εκλαμβάνουν ως τέτοιο άτομο.

Εδώ χρειάζεται προσοχή! Η αυτοπεποίθηση όντως λέει κάτι για τον τρόπο με τον οποίο κινείστε και το πόσο σίγουροι είστε πραγματικά, τουλάχιστον ο μέσος άνθρωπος αυτό εκλαμβάνεται. Όμως, το «αρπακτικό» (εγκληματίας) είναι συνηθισμένο σε τέτοιες επιδείξεις από ομοίους του οι οποίοι είναι ΚΑΙ πεπειραμένοι ΚΑΙ αδίστακτοι ΚΑΙ αδυσώπητοι. Αυτό το περιβάλλον αποτελεί πολύ διαφορετικό επίπεδο αυτοπεποίθησης και η αμφισβήτηση λύνεται με την άγρια βία. Για να είναι ο μέσος πολίτης ικανός να υπερασπίσει τον εαυτό του με τέτοιο άτομο, πρέπει να ξεχάσει όσα διδάσκονται σε Αθλητικό Σύλλογο. Χρειάζεται Ρεαλιστική Αυτοάμυνα με σοβαρούς εκπαιδευτές που την γνωρίζουν από κοντά και διδάσκουν ώριμη πτυχή του είδους.

Για τον μέσο άνθρωπο, η αυτοπεποίθηση γενικότερα δείχνει στάση ζωής και θα βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό και ποικιλοτρόπως, ακόμη και στις καθημερινές σχέσεις με τους ανθρώπους. Στην περίπτωση της ΠΡΟ-ΣΥΓΚΡΟΥΣΗΣ, η αυτοπεποίθηση προβάλλεται κυρίως μέσω των ματιών, δηλαδή το πώς κρατάμε οπτική επαφή με τα μάτια μας και τι «λέμε» με τη γλώσσα του σώματός μας. Στις περισσότερες συγκρούσεις που προέρχονται λόγω διαφωνίας ή παρεξήγησης, η κατάσταση μπορεί να αποκλιμακωθεί πριν καταλήξει να γίνει συμπλοκή:

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για την αντιμετώπιση μιας «ήπιας σύγκρουσης» είναι η μέθοδος

π.χ.

Κατά τη διάρκεια της όλης διαδικασίας, πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση σε περίπτωση που η κατάσταση πάρει τροπή προς το χειρότερο.

18/01/2014

Καπανταϊδάκης Ζαχαρίας

Μοιράσου το:

Σχετικά άρθρα

Αποφασισμένοι, Αδίστακτοι, Αδυσώπητοι – Η Λύση

Με το πέρας του χρόνου έχουμε δημιουργήσει ένα σύνολο πρωτοκόλλων για την αντιμετώπιση περιπτώσεων της εν δυνάμει κλιμάκωσης της βίας. Επιμείνουμε σε αυτά επειδή διατυπώνονται με συγκεκριμένη σειρά για να μας προστατεύσουν.

Είναι ο φόβος κακό συναίσθημα;

Είναι ο φόβος κακό συναίσθημα;

Υπάρχει άνθρωπός που να μη φοβάται κάτι; Μπορεί να ελεγχθεί ο φόβος; Τι χρειάζεται να κάνει κανείς για να το καταφέρει αυτο; Ποιές ασκήσεις είναι αυτές που μπορούν να μειώσουν τον φόβο και την αβεβαιότητα;

Πανικός - Φυγή - Μάχη ή Πάγωμα

Πανικός – Φυγή – Μάχη ή Πάγωμα

Για να τα κατανοήσουμε αυτά, πρέπει να πάμε πίσω στην αρχέγονη φυσιολογία του ανθρώπου. Συγκεκριμένα του Αυτόνομου Νευρικού Συστήματος. Κανείς δεν γλιτώνει από αυτό…

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Με την αποστολή της φόρμας συμμετοχής στο σεμινάριο, δηλώνω ότι συμφωνώ με τους όρους και τις προϋποθέσεις που παρατίθενται εδώ:

  • Οι αιτήσεις συμμετοχής θα κλείσουν 2 ημέρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου.
  • Υποχρεωτικός εξοπλισμός: Σαγιονάρες, Πετσέτα προσώπου
  • Προαιρετικός εξοπλισμός: Κάσκα, Μασέλα, Σπασουάρ.
  • Οι συμμετέχοντες οφείλουν να είναι οικονομικά εντάξει πριν την έναρξη του σεμιναρίου. Παρέχονται τραπεζικός λογαριασμός και PayPal, μέσω email. Απόδειξη λαμβάνεται ηλεκτρονικά. Εδώ αναγράφονται οι τρόποι πληρωμής.
  • Οι συμμετέχοντες θα λάβουν Βεβαίωση Συμμετοχής.

Πληρωμή σεμιναρίου:

Οι πληρωμές συμμετοχής θα καταβάλλονται τουλάχιστον 24 ώρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου στη γραμματεία ή μέσω Paypal μέσω του ακόλουθου συνδέσμου (πληρωμή σεμιναρίου), στη διοργανώτρια εταιρεία Ανθρώπινη Ανάπτυξη ΑΜΚΕ – Human Development NPO. Μη πληρωμένες αιτήσεις θα θεωρηθούν άκυρες.

Η απόδειξη πληρωμής θα σταλεί ηλεκτρονικά στο δηλωμένο e-mail μετά το πέρας του σεμιναρίου. Πλήρης επιστροφή του καταβληθέντος ποσού γίνεται για ακυρώσεις συμμετοχής τουλάχιστον 24 ώρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου. Η ακύρωση πρέπει να γίνει ηλεκτρονικά με σχετικό email ή τηλεφωνικά.

ΟΡΟΙ ΑΚΥΡΩΣΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Η ακύρωση πρέπει να γίνει ηλεκτρονικά, μέσω της Φόρμας Ακύρωσης Συμμετοχής. Εναλλακτικά, καλέστε μας στο 210.80.47.244, εγκαίρως. Θυμηθείτε ότι η γραμματεία λειτουργεί καθημερινές, από τις 10:00 έως τις 16:00.