Ψυχολογία

Όταν βρισκόμαστε σε κατάσταση αυτοάμυνας, η ψυχολογία παίζει τεράστιο ρόλο. Όμως, τις περισσότερες φορές, λόγω του φόβου που βιώνει κανείς, εύκολα μπορεί να παρερμηνεύσει ή να «χρωματίσει» αυτό που βλέπει μπροστά του.

Συχνά, η αίσθηση του φόβου είναι τόσο μεγάλη που μπορεί ο αντίπαλος να φαντάζει «τέρας» και ανισόρροπος.

Η σωστή Εκπαίδευση Αυτοάμυνας πρέπει να περιέχει στην εκπαίδευσή της θέματα όπως, τη λειτουργία των φάσεων της βίας, τις κοινωνικές δεξιότητες, τις τεχνικές αποκλιμάκωσης, την εκπαίδευση αντιμετώπισης του φόβου, την εκπαίδευση ελέγχου του φόβου κλπ. Με αυτόν το τρόπο και, σε συνδυασμό με την εκπαίδευση Ρόλων, Προσομοιώσεων και Σεναρίων, οι άνθρωποι μπορούν να κάνουν καλλίτερη εκτίμηση του πραγματικού κινδύνου που αντιμετωπίζουν αποφεύγοντας τα κόλπα που παίζει ο φόβος και την παρερμηνεία στο μυαλό και την ψυχή τους.

Άρθρα Ψυχολογίας

Μία σειρά άρθρων που αποκαλύπτουν βήμα βήμα την αλήθεια για τα κίνητρα και την δράση παραβατών του νόμου και κακοποιών. Θα δούμε πώς αντιδρά ο μέσος πολίτης σε επαφή με τέτοια στοιχεία. Θα ανακαλύψουμε μαζί τί θα έπρεπε να έχει κάνει και πως θα πρέπει να συμπεριφέρεται σε επικίνδυνα περιστατικά.

Άνδρες Αντιμέτωποι με Απειλή και Βία

Αυτό το άρθρο διερευνά το συναισθηματικό και ψυχολογικό ταξίδι ενός άνδρα που αντιμετωπίζει απειλή και βία, τονίζοντας τη σημασία της εκπαίδευσης αυτοάμυνας για τη διαχείριση του φόβου, την ενίσχυση της ετοιμότητας και την προώθηση ανοιχτών συζητήσεων για την ευαλωτότητα των ανδρών σε βίαιες καταστάσεις.

Η σημασία της ανάγνωσης της γλώσσας του σώματος

Η ενσωμάτωση των δεξιοτήτων ανάγνωσης της γλώσσας του σώματος και του ελέγχου του περιβάλλοντος χώρου στην καθημερινή ζωή ενισχύει την προσωπική ασφάλεια και την ικανότητα απόκρισης σε απειλές. Η σωστή εκπαίδευση αυτοάμυνας θα παρέχει συμβουλές για την ενσωμάτωση αυτών των δεξιοτήτων στην καθημερινή ρουτίνα, διασφαλίζοντας ότι οι άνθρωποι είναι πάντα έτοιμοι να ανιχνεύουν πιθανούς κινδύνους και να ανταποκρίνονται κατάλληλα.

Ποιές είναι οι φυσικοψυχολογικές επιδράσεις του κινδύνου – Μέρος 2

Οι άνθρωποι ΑΠΟΤΥΓΧΑΝΟΥΝ να ανταποκριθούν επαρκώς σε αιφνιδιαστικές επιθέσεις, από επιτιθέμενους που δεν νοιάζονται για τους «κανόνες»! Απλά διότι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΜΕΝΟΙ (διαβάστε – ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΜΕΝΟΙ) για το ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΟ των εν λόγω καταστάσεων.

Οι φυσικοψυχολογικές επιδράσεις του κινδύνου – Μέρος 1

Οι φυσικοψυχολογικές επιδράσεις του κινδύνου είναι ένα θέμα που δεν καλύπτεται σχεδόν ποτέ από οποιονδήποτε Αθλητικό Σύλλογο Πολεμικών Τεχνών. Ο λόγος για αυτό είναι ότι, παρόλο που η αδρεναλίνη ρέει άφθονα σε τουρνουά και αγώνες, ο καθένας γνωρίζει επίσης ότι ο αντίπαλός του δεν προσπαθεί πραγματικά να του προκαλέσει μόνιμη βλάβη ή να τον σκοτώσει.

Είσαι ΚΑΙ Ικανός ΚΑΙ Πρόθυμος για Βία;

Μερικές φορές ακούμε ανθρώπους που ισχυρίζονται ότι είναι σκληροί, εκπαιδευμένοι, ικανοί και πρόθυμοι να συγκρουστούν και ακόμα και να σκοτώσουν έναν αντίπαλο. Εδώ θα εξετάσουμε αν είναι πράγματι έτσι.

Αποφασισμένοι, Αδίστακτοι, Αδυσώπητοι – Η Λύση

Με το πέρας του χρόνου έχουμε δημιουργήσει ένα σύνολο πρωτοκόλλων για την αντιμετώπιση περιπτώσεων της εν δυνάμει κλιμάκωσης της βίας. Επιμείνουμε σε αυτά επειδή διατυπώνονται με συγκεκριμένη σειρά για να μας προστατεύσουν.

Πανικός - Φυγή - Μάχη ή Πάγωμα

Πανικός – Φυγή – Μάχη ή Πάγωμα

Για να τα κατανοήσουμε αυτά, πρέπει να πάμε πίσω στην αρχέγονη φυσιολογία του ανθρώπου. Συγκεκριμένα του Αυτόνομου Νευρικού Συστήματος. Κανείς δεν γλιτώνει από αυτό…

Έγκλημα και Κίνητρο

Πως Λειτουργούν οι Φάσεις του Βίαιου Εγκλήματος

Η εγκληματικότητα δεν είναι κάτι που απλώς συμβαίνει, έχει ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΙΜΕΣ ΦΑΣΕΙΣ οι οποίες τείνουν να ακολουθούν η μία την άλλη με σχεδόν προβλέψιμη εξέλιξη. Δεν υπάρχει κανένα πραγματικό μυστικό στις φάσεις αυτές.

Η Εγκληματική βία δεν είναι καυγάς

Η Εγκληματική βία δεν είναι καυγάς

Η εκμάθηση του να «αγωνίζεται» κανείς (διαβάστε – Μαχητικά αθλήματα), δεν έχει καμιά σχέση με καταστάσεις εγκληματικής βίας, απλώς και μόνο επειδή η ΕΝΝΟΙΑ του αγώνα για τους περισσότερους είναι η αμοιβαία αντιπαράθεση.

Εγκληματική βία

Εγκληματίες και Βία

Σε αυτή την ανάλυση θα συζητήσουμε για εγκληματίες και βία. Συγκεκριμένα, πώς διαφέρει η εγκληματική βία και, γιατί είναι η ανάκτηση του ελέγχου τόσο σημαντική για τον εγκληματία. Και τέλος, τον λόγο που η εγκληματική βία δεν είναι καυγάς.

Είναι ο φόβος κακό συναίσθημα;

Είναι ο φόβος κακό συναίσθημα;

Υπάρχει άνθρωπός που να μη φοβάται κάτι; Μπορεί να ελεγχθεί ο φόβος; Τι χρειάζεται να κάνει κανείς για να το καταφέρει αυτο; Ποιές ασκήσεις είναι αυτές που μπορούν να μειώσουν τον φόβο και την αβεβαιότητα;

Όταν η αδρεναλίνη παραλύει το φόβο

Όταν η αδρεναλίνη παραλύει το φόβο

Πώς λειτουργεί η έκρηξη αδρεναλίνης; Ποια η διαφορά της με την γνωστότερη έκκριση αδρεναλίνης; Πόσο σημαντικό είναι να μπορείς ανά πάσα στιγμή να προκαλέσεις έκρηξη αδρεναλίνης; Πόσο κρατάει μια τέτοια έκρηξη; Τι συμβαίνει μετά;

Η δράση θεραπεύει τον φόβο

Η δράση θεραπεύει τον φόβο

Είναι δυνατόν να απαλλαγούμε από το αίσθημα του φόβου εντελώς; Σαφέστατα όχι! Μπορεί όμως με συγκεκριμένη μέθοδο εκπαίδευσης να το μειώσουμε σημαντικά ώστε να γίνει σύμμαχος. Μάθε πως…

Εκπαίδευση ελέγχου φόβου

Εκπαίδευση ελέγχου φόβου

Μπορεί κανείς να ελέγξει τον φόβο; Αν όντως μπορεί, πως μπορεί; Υπάρχει συγκεκριμένος τρόπος να γίνει κάτι τέτοιο ή είναι απλά μύθος; Και για να το καταφέρει, τι πρέπει να κάνει κανείς;

Η αντιμετώπιση του φόβου

Η αντιμετώπιση του φόβου

Υπάρχει άνθρωπος που να μην βιώνει το αίσθημα του φόβου; Ισχύει αυτό που λένε κάποιοι ότι δεν φοβούνται τίποτα; Υπάρχει τρόπος να μάθεις να ελέγχεις τον φόβο σου;

Διαχείριση Φόβου ή Διαχείριση Κινδύνου;

Διαχείριση Φόβου ή Διαχείριση Κινδύνου;

Μπορούμε να συμφωνήσουμε ότι ένας άνθρωπος τον οποίο θεωρούμε λογικό, κάποιες φορές, μπορεί να συμπεριφερθεί εντελώς παράλογα, καθοδηγούμενος από τις φοβίες του; Μπορεί και να το έχουμε δεί μπροστά μας. Τι σημαίνει αυτό και τι μπορούμε να κάνουμε για αυτό;

Φόβος και Παράνοια

Φόβος και Παράνοια

Τι είναι Πρωτόκολλα Διαχείρισης Κινδύνου; Τι είναι η Διαχείριση Φόβου; Ποιά η διαφορά διαφορά μεταξύ της Διαχείρισης του Φόβου και του Ελέγχου του Φόβου; Είναι απαραίτητο να υπάρχουν Πρωτόκολλα στην Αυτοάμυνα;

Φόβος για πραγματικό κίνδυνο

Φόβος για πραγματικό κίνδυνο

Οι πολεμικές τέχνες είναι ταυτόχρονα και αυτοάμυνα; Υπάρχει διαφορά μεταξύ καβγά στον δρόμο και αυτοάμυνα; Πόσο σημαντικό είναι να γνωρίζει κανείς τον νόμο περί αυτοάμυνας; Ποιοί εκπαιδεύουν ανθρώπους σε τέτοια θέματα και πόσο έγκυροι είναι;

Βία, πολυσύνθετο θέμα

Μη φοβάσαι! Eγώ έχω τη λύση!

Υπάρχουν εύκολες λύσεις στο θέμα της βίας; Υπάρχει απλή απάντηση σε κάθε πρόβλημα; Γιατί είναι διαφορετικό το κάθε πρόβλημα της βίας; Γιατί η απόκριση στη μία περίπτωση δεν είναι το ίδιο καλή με άλλη περίπτωση;

Άρθρα αυτοάμυνας και πολεμικών τεχνών

Εκπαίδευση Βασισμένη στο Φόβο ή στον Κίνδυνο;

Είναι σωστό να μάθει κανείς αυτοάμυνα σε Αθλητικό Σύλλογο; Δείχνουν αδιάκοπα τεχνικές και μόνο; Δείχνουν μια τεχνική για κάθε περίπτωση; Καλύπτονται και άλλες πτυχές της αυτοάμυνας ή μόνο τεχνικές; Έχουν συγκεκριμένες Στρατηγικές Τακτικές και Πρωτόκολλα αντιμετώπισης της βίας;

Κοινωνικές Δεξιότητες

Δώσε έμφαση στις Κοινωνικές Δεξιότητες Πρώτα!!

Είναι σημαντικό να κατέχει κανείς ανθρώπινες δεξιότητες για να αντιμετωπίσει τη βία; Μπορεί η βία να αποτραπεί με τα λόγια και τη συμπεριφορά; Είναι πάντα καλλίτερο να λύνουμε το πρόβλημα μια και καλά μέσω της βίας; Πώς πρέπει να αντιμετωπίζονται οι προκλητικοί άνθρωποι;

Σωστή Εκτίμηση Κινδύνου

Εκτίμηση Κινδύνου

Τι είναι η Εκτίμηση Κινδύνου; Πόσο σημαντικό είναι να μπορούμε να την εφαρμόσουμε; Πόσες κατηγορίες κινδύνου υπάρχουν; Πόσα επίπεδα κινδύνου υπάρχουν; Ποιά είναι αυτά τα επίπεδα και ποιά η διαφορά μεταξύ τους;

Κάνε το φόβο εργαλείο

Κάνε το φόβο εργαλείο, όχι τροχοπέδη

Πώς μπορούμε να ελέγξουμε το φόβο; Πώς μπορούμε να τον κάνουμε εργαλείο για τη ζωή μας και όχι εμπόδιο; Υπάρχουν αξιόπιστες συνήθειες και πρωτόκολλα που μπορούν να μειώσουν σημαντικά τον κίνδυνο; Πώς μπορούμε να προστατέψουμε το κόσμο μας από τον φόβο;

Ένστικτο

Δυναμική Παρουσία

Άνθρωποι με στάση υπερβολικά χαμηλών τόνων, βήμα που στερείται αρσενικής «έπαρσης» και συνολική εικόνα λίγο νωθρή, είναι πιο πιθανό να γίνουν θύματα.

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Με την αποστολή της φόρμας συμμετοχής στο σεμινάριο, δηλώνω ότι συμφωνώ με τους όρους και τις προϋποθέσεις που παρατίθενται εδώ:

  • Οι αιτήσεις συμμετοχής θα κλείσουν 2 ημέρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου.
  • Υποχρεωτικός εξοπλισμός: Σαγιονάρες, Πετσέτα προσώπου
  • Προαιρετικός εξοπλισμός: Κάσκα, Μασέλα, Σπασουάρ.
  • Οι συμμετέχοντες οφείλουν να είναι οικονομικά εντάξει πριν την έναρξη του σεμιναρίου. Παρέχονται τραπεζικός λογαριασμός και PayPal, μέσω email. Απόδειξη λαμβάνεται ηλεκτρονικά. Εδώ αναγράφονται οι τρόποι πληρωμής.
  • Οι συμμετέχοντες θα λάβουν Βεβαίωση Συμμετοχής.

Πληρωμή σεμιναρίου:

Οι πληρωμές συμμετοχής θα καταβάλλονται τουλάχιστον 24 ώρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου στη γραμματεία ή μέσω Paypal μέσω του ακόλουθου συνδέσμου (πληρωμή σεμιναρίου), στη διοργανώτρια εταιρεία Ανθρώπινη Ανάπτυξη ΑΜΚΕ – Human Development NPO. Μη πληρωμένες αιτήσεις θα θεωρηθούν άκυρες.

Η απόδειξη πληρωμής θα σταλεί ηλεκτρονικά στο δηλωμένο e-mail μετά το πέρας του σεμιναρίου. Πλήρης επιστροφή του καταβληθέντος ποσού γίνεται για ακυρώσεις συμμετοχής τουλάχιστον 24 ώρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου. Η ακύρωση πρέπει να γίνει ηλεκτρονικά με σχετικό email ή τηλεφωνικά.

ΟΡΟΙ ΑΚΥΡΩΣΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Η ακύρωση πρέπει να γίνει ηλεκτρονικά, μέσω της Φόρμας Ακύρωσης Συμμετοχής. Εναλλακτικά, καλέστε μας στο 210.80.47.244, εγκαίρως. Θυμηθείτε ότι η γραμματεία λειτουργεί καθημερινές, από τις 10:00 έως τις 16:00.