Πολεμικές Τέχνες

Πολεμικές τέχνες στην Αθήνα

Από όλες τις περιοχές της χώρας, η Αθήνα (και γενικότερα ο νομός Αττικής) είναι εκείνη που συγκεντρώνει τον μεγαλύτερο αριθμό σε σχολές και αθλητικούς συλλόγους πολεμικών τεχνών. Θα βρεί κανείς πληθώρα από σχολές πολεμικών τεχνών σε κάθε περιοχή και σε κάθε γειτονιά.

Μοιράσου το:

Πιο συγκεκριμένα, οι περισσότεροι σύλλογοι πολεμικών τεχνών βρίσκονται στις περιοχές: Αθήνα Κέντρο, Κολωνός, Κεραμεικός, Γκύζη, Αμπελόκηποι, Πατήσια, Κυψέλη, Νέος Κόσμος, Παγκράτι, Πετράλωνα, Σεπόλια, Πολύγωνο και Θησείο που είναι και οι πλέον πυκνοκατοικημένες της πόλης, στις περιοχές: Βριλήσσια, Χαλάνδρι, Μαρούσι και Μελίσσια για τα Βόρεια Προάστια και στην Γλυφάδα και την Δάφνη από τα Νότια Προάστια.

Στις περιοχές αυτές διδάσκονται όλα τα είδη πολεμικών τεχνών για άνδρες, για γυναίκες αλλά και για παιδιά, πολλά από τα οποία υπόκεινται σε καθημερινή λεκτική ή/και σωματική βία στο σχολείο ή και στο εξωσχολικό τους περιβάλλον.

Η αστικοποίηση της ζωής των ανθρώπων έχει επιφέρει σημαντική αύξηση των κρουσμάτων βίας. Οι ενημερωμένοι πολίτες που αναγνωρίζουν τους κινδύνους που διατρέχουν στην καθημερινότητά τους, αναζητούν την ασφάλεια και προστασία που η αστυνομία δεν είναι σε θέση να τους προσφέρει. Καταφεύγουν, λοιπόν, στην αυτοάμυνα, λαμβάνοντας μαθήματα από διάφορα μαχητικά αθλήματα, με την ελπίδα και πολλές φορές την πίστη ότι σε ώρα ανάγκης, η εκπαίδευση αυτού του τύπου θα τους βοηθήσει να σώσουν την ζωή τους και την σωματική τους ακεραιότητα. Παράλληλα, τα μαχητικά αθλήματα θεωρούνται κατάλληλα όχι μόνο για πολίτες και για αθλητές αλλά και για Σώματα Ασφαλείας. Το ποιά από αυτά είναι όντως κατάλληλα και τί αποτέλεσμα φέρουν θα το δούμε εκτενέστερα σε άλλο άρθρο.

Οι επικρατέστερες από τις πολεμικές τέχνες που επιλέγουν οι Έλληνες πολίτες είναι το Τζούντο – Judo, το Καράτε – Karate, το kick boxing, το Taekwondo, το Krav Maga, το μποξ – boxing (πυγμαχία) και η πάλη. Οι νεότερες μαχητικές τέχνες που έχουν εισέλθει τα τελευταία χρόνια στην χώρα μας είναι το MMA (μεικτές πολεμικές τέχνες – mixed martial arts) και το Brazilian Jujitsu. Τα μαθήματα πολεμικών τεχνών γίνονται σε εβδομαδιαία βάση. Το ωράριο μαθημάτων ποικίλει στην περιοχή της Αθήνας ανάλογα με την σχολή και το πρόγραμμα περιλαμβάνει, εκτός από την προπόνηση σε ομαδικά μαθήματα (ή σε μικρές ομάδες) αγώνες και πολλές φορές και σεμινάρια. Η διδασκαλία γίνεται από 2 έως και 5 φορές την εβδομάδα. Οι περισσότερες σχολές πραγματοποιούν προπονήσεις 2 με 3 φορές την εβδομάδα για 1 με 1,5 ώρα κάθε φορά. Ο εκπαιδευτής οφείλει να φέρει την αντίστοιχη κρατική πιστοποίηση.

Πολεμικές τέχνες στο Δήμο Αθηναίων

Στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας, επικρατέστερες είναι οι ιαπωνικές πολεμικές τέχνες (Καράτε, τζούντο, ζίου ζίτσου …) και ακολουθούν οι κινέζικες πολεμικές τέχνες (όπως το κουνγκ φου – Kung Fu). Η άνθισή τους ξεκίνησε από το 1970 περίπου και πολύ σημαντικό ρόλο έπαιξε ο κινηματογράφος, που έφερε τις πολεμικές τέχνες στο σπίτι του κάθε πολίτη μέσω της τηλεόρασης. Έτσι και στην Ελλάδα και περισσότερο στην Αθήνα, λίγο αργότερα, προς το 1980, άνοιξαν τις πόρτες τους στο κοινό οι πρώτες μεγάλες σχολές πολεμικών τεχνών. Σήμερα, περιοχές όπως Γκύζη, Αμπελόκηποι, Καλλιθέα και άλλες συγκεντρώνουν πληθώρα σχολών στις οποίες ο κάθε δάσκαλος εξασκεί το δικό του σύστημα.

Μοιράσου το:

Πολεμικές Τέχνες (είδη)

Τα κυριότερα είδη πολεμικών τεχνών. Πληροφορίες, χώρα προέλευσης, κύρια χαρακτηριστικά και σύντομη ιστορία για κάθε είδος πολεμικής τέχνης χωριστά.

Αϊκίντο (Aikido)

Αϊκίντο (Aikido)

Το Αϊκίντο απαρτίζεται από τρεις έννοιες: Aϊ σημαίνει (αρμονία), Κι σημαίνει (πνεύμα) και Ντό σημαίνει (τρόπος), δηλαδή ο «τρόπος της πνευματικής αρμονίας». Πρόκειται για σύστημα αυτοάμυνας που ενσωματώνει διαφορετικά συστήματα με ήπια μορφή, όπως το Τζούντο, το Ζίου Ζίτσου, και διάφορες άλλες μορφές.

Ζίου Ζίτσου (Ju-Jutsu)

Ζίου Ζίτσου (Ju-Jutsu)

Τι είναι το Ζίου Ζίτσου; Από που προέρχεται; Είναι ανατολικό ή δυτικό σύστημα; Υπάρχουν διάφορα συστήματα Ζίου Ζίτσου; Θεωρείται Πολεμική «Τέχνη» Τέχνη του «Πολέμου» ή «Μαχητική» Άθληση;

Kickboxing

Kickboxing (American-1974)

Τι είναι το Κικ μπόξινγκ; Από που προέρχεται; Είναι ανατολικό ή δυτικό σύστημα; Υπάρχουν διάφορα συστήματα Κικ μπόξινγκ; Θεωρείται Πολεμική «Τέχνη» Τέχνη του «Πολέμου» ή «Μαχητική» Άθληση;

MMA (Μεικτές Πολεμικές Τέχνες)

MMA (Μεικτές Πολεμικές Τέχνες)

Τι είναι το ΜΜΑ; Από που προέρχεται; Είναι ανατολικό ή δυτικό σύστημα; Υπάρχουν διάφορα συστήματα πάλης; Θεωρείται Πολεμική «Τέχνη» Τέχνη του «Πολέμου» ή «Μαχητική» Άθληση;

Ελληνορωμαϊκή πάλη

Πάλη, Ελληνορωμαϊκή πάλη

Πόσο αρχαία είναι η πάλη; Από που προέρχεται; Είναι τα ασιατικά συστήματα ίδιας ηλικίας; Υπάρχουν διάφορα συστήματα πάλης; Θεωρείται Πολεμική «Τέχνη» Τέχνη του «Πολέμου» ή «Μαχητική» Άθληση;

Judo (Τζούντο)

Judo (Τζούντο)

Τι σημαίνει Τζού Ντο; Από που προέρχεται; Πόσο νέο ή παλαιό είναι στην πραγματικότητα; Υπάρχουν διάφορα συστήματα; Υπάρχουν χτυπήματα σε αυτό; Θεωρείται Πολεμική «Τέχνη» Τέχνη του «Πολέμου» ή «Μαχητική» Άθληση;

Karate

Καράτε (Karate)

Τι σημαίνει Καράτε Ντο; Από που προέρχεται; Πόσο νέο ή παλαιό είναι στην πραγματικότητα; Πότε δημιουργήθηκαν τα διάφορα συστήματα; Πόσα έχουν δοκιμαστεί σε πεδία πολέμου; Θεωρείται Πολεμική «Τέχνη» ή Τέχνη του «Πολέμου»;

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Με την αποστολή της φόρμας συμμετοχής στο σεμινάριο, δηλώνω ότι συμφωνώ με τους όρους και τις προϋποθέσεις που παρατίθενται εδώ:

  • Οι αιτήσεις συμμετοχής θα κλείσουν 2 ημέρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου.
  • Υποχρεωτικός εξοπλισμός: Σαγιονάρες, Πετσέτα προσώπου
  • Προαιρετικός εξοπλισμός: Κάσκα, Μασέλα, Σπασουάρ.
  • Οι συμμετέχοντες οφείλουν να είναι οικονομικά εντάξει πριν την έναρξη του σεμιναρίου. Παρέχονται τραπεζικός λογαριασμός και PayPal, μέσω email. Απόδειξη λαμβάνεται ηλεκτρονικά. Εδώ αναγράφονται οι τρόποι πληρωμής.
  • Οι συμμετέχοντες θα λάβουν Βεβαίωση Συμμετοχής.

Πληρωμή σεμιναρίου:

Οι πληρωμές συμμετοχής θα καταβάλλονται τουλάχιστον 24 ώρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου στη γραμματεία ή μέσω Paypal μέσω του ακόλουθου συνδέσμου (πληρωμή σεμιναρίου), στη διοργανώτρια εταιρεία Ανθρώπινη Ανάπτυξη ΑΜΚΕ – Human Development NPO. Μη πληρωμένες αιτήσεις θα θεωρηθούν άκυρες.

Η απόδειξη πληρωμής θα σταλεί ηλεκτρονικά στο δηλωμένο e-mail μετά το πέρας του σεμιναρίου. Πλήρης επιστροφή του καταβληθέντος ποσού γίνεται για ακυρώσεις συμμετοχής τουλάχιστον 24 ώρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου. Η ακύρωση πρέπει να γίνει ηλεκτρονικά με σχετικό email ή τηλεφωνικά.

ΟΡΟΙ ΑΚΥΡΩΣΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Η ακύρωση πρέπει να γίνει ηλεκτρονικά, μέσω της Φόρμας Ακύρωσης Συμμετοχής. Εναλλακτικά, καλέστε μας στο 210.80.47.244, εγκαίρως. Θυμηθείτε ότι η γραμματεία λειτουργεί καθημερινές, από τις 10:00 έως τις 16:00.