Δόλος, Εξαπάτηση, Παραπλάνηση!
«Ό πόλεμος βασίζεται στn εξαπάτηση» – Στρατηγός Sun Tzu
Δεν μπορεί να υπάρξει καμία αμφιβολία γι’ αυτό.
Πολλά μπορεί να διδαχτεί κάποιος, παρακολουθώντας ένα καλά εκπαιδευμένο δεξιοτέχνη του ΔΟΛΟΥ ή πιό σωστά ΕΞΑΠΑΤΗΣΗΣ. Είναι οι λεπτές διαφορές που κάνουν μια εξαπάτηση καλή και αυτό που την κάνει ακόμα καλύτερη είναι . Είναι ο ιδιαίτερος συνδυασμός Γι’ αυτό, είναι πάντα καλό να γνωρίζουμε από τι αποτελείται αυτός ο συνδυασμός.
Η παραπλάνηση, η εξαπάτηση, ο ΔΟΛΟΣ θέτει τις βάσεις για τη νίκη. Όταν λειτουργήσει σε συνδυασμό με την ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ, την ΠΡΟΘΕΣΗ, την ΘΕΛΗΣΗ για τη νίκη και τις απαραίτητες ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ, είναι ανίκητος! – Ζακ Καπανταϊδάκης
Νομικές εκτιμήσεις
Το xτύπημα στα γεννητικά όργανα του επιτιθέμενου απειλεί πολύ λιγότερο την υγεία του, σε σχέση με το κάρφωμα με τα δάκτυλα στα μάτια ή το xτύπημα στο λαιμό ή και άλλα χειρότερα. Στην δεύτερη περίπτωση, το xτύπημα στο κέντρο του λαιμού (στην τραχεία) εξαιτίας της χρήσεως υπερβολικής δύναμης, υπό συνθήκες πίεσης, φόβου, πανικού και σύγχυσης, μπορεί να σκοτώσει. Στη πρώτη περίπτωση, το να διατρήσεις τον βολβό του ματιού ενός ανθρώπου (δεν είναι τόσο εύκολο όσο ακούγεται), είναι αποκρουστικό για τους περισσότερους ανθρώπους και η επιτυχής εφαρμογή προκαλεί μεγάλη ή μόνιμη ζημία ή και προσωρινή απώλεια της όρασης. Οι ακραίες συνθήκες μιας επίθεσης, συνήθως, προκαλούν στους ανθρώπους υπερβολική αντίδραση, κάνοντάς τους να εφαρμόσουν σκληρά και επικίνδυνα χτυπήματα που, εκ των υστέρων, δεν μπορούν να δικαιολογηθούν νομικά.
«Υπάρχουν ελάχιστες απειλές για σωματικές βλάβες που δεν μπορούν να λυθούν με μια γρήγορη κλοτσιά στα καρύδια». – Mickey Davidow
Στις δύο τελευταίες περιπτώσεις, το δικαστήριο σίγουρα θα αποφανθεί ότι αυτά τα είδη επίθεσης είναι θανατηφόρα και βάναυσα αντίστοιχα. Θα αναπτύξουμε σε άλλο άρθρο τα θέματα για τους κινδύνους της παρεξήγησης ή παρερμήνευσης ως προς το τί θεωρείται «αυτοάμυνα» στα μάτια του νόμου.
Αντίθετα, μια γρήγορη και αιφνιδιαστική κλoτσιά στα «καρύδια», είναι νομικά παρακινδυνευμένη και ιδιαιτέρως επίπονη για τον επιτιθέμενο. Όμως, θα προκαλέσει πολύ μικρότερη συναισθηματική αντίδραση στο δικαστήριο (δεν έγινε απόπειρα μόνιμης ζημιάς ούτε ενέργεια κατά ζωής).
Είναι εξίσου πιθανό κάποιοι δικαστές (κρυφά) να το θεωρήσουν και αρκετά κωμικό και, εφόσον καλούνται να αποφασίσουν για μία πιθανή ποινή, σίγουρα δεν θα την χαρακτηρίσουν ως ιδιαιτέρως επικίνδυνη και «δολοφονικά ψυχρή» ενέργεια.
Άλλωστε, εμείς ήμασταν που απειληθήκαμε ή δεχτήκαμε πρώτοι την επίθεση, έτσι δεν είναι;.